Scriptiedip?

Iedere student loopt er vroeg of laat tegenaan: de scriptiemoeheid. Weken, zelfs maanden ben je bezig geweest met het ordenen van materiaal, het schrijven en herschrijven van telkens nieuwe versies. Drie scriptiedips heb je overwonnen en dapper ging je voort. En dan is de scriptie klaar! Of toch niet? De twijfel slaat toe. Deugen grammatica en interpunctie eigenlijk wel? Is de tekst begrijpelijk? Kan een willekeurige lezer de verbanden zien, kan die willekeurige lezer er überhaupt een touw aan vastknopen?

Hulp bij je scriptie

Hoe langer je naar een tekst gestaard hebt, hoe groter het risico dat je eigenlijk helemaal niets meer ziet. Al je eigen formuleringen lijken heel plausibel en correct. Vaak is dit slechts schijn: ze lijken correct, want je hersenen verwachten inmiddels de formuleringen zoals die in je scriptie staan, juist door het veelvuldig overlezen.

En zie je uiteindelijk toch dat de tekst niet loopt, dan ben je niet meer bij machte om die te veranderen. Elke poging om de tekst te verbeteren strandt op het riedeltje van de oude tekst.

In zo’n geval kun je een beroep doen op ons. Wij kennen de scriptie niet en kijken met een frisse blik. En wij maken er iets moois van. In zoverre dat binnen onze macht ligt, uiteraard.

Wat wij kunnen doen:

  • Je scriptie corrigeren. Wij kijken je scriptie na op taalfouten (spelling, grammatica en interpunctie) en verbeteren die.
  • Je scriptie redigeren. Wij verbeteren de leesbaarheid van de scriptie. Daarbij letten we op de lengte en de opbouw van de zinnen, het gebruik van herhalingen, de vorm (actief waar mogelijk) en de toon.

En wat wij niet doen:

  • De opbouw van je hele scriptie omgooien en je scriptie herschrijven. Daarvoor hebben we te weinig verstand van het onderwerp.
  • Engelstalige scripties redigeren. Hoewel sommigen anders beweren, moet je zoiets toch echt overlaten aan een ‘native speaker’.

Voor wie?

De scriptiecontrole van TekstStiel is er voor studenten van mbo, hbo en wo. Wij nemen niet alleen je eindscriptie in behandeling, maar ook ‘gewone’ scripties, werkstukken en papers. Ook je stageverslag is bij ons in goede handen.

En de prijs?

Voor het corrigeren of redigeren van een scriptie kunnen we geen vaste prijsopgave doen per woord of per pagina, want daarvoor verschillen scripties onderling te veel. Wel hanteren we een vast uurtarief, maar van die informatie word je ook niet veel wijzer. Dan toch maar een kleine prijsindicatie: gemiddeld vragen we tussen de € 2,- en € 3,- per pagina (inclusief btw). Aan deze indicatie kun je uiteraard geen rechten ontlenen.

Mail je scriptie naar info@TekstStiel.nl en je hebt binnen 24 uur een offerte terug, ook in het weekend.
Doen! Het verplicht je tot niets.