Op zoek naar een partner

Je kunt jezelf ongetwijfeld prima alleen vermaken en je hebt je leven aardig op orde. Maar toch ben je (natuurlijk niet wanhopig) op zoek naar een partner/soulmate, en aangezien je die niet op je werk, in de kroeg of op de bank voor de televisie tegenkomt, schrijf je je in bij een datingsite.

Ben je een jonge vrouw en zie je er leuk uit? Geen probleem, doe maar wat. Snapshotje van die volle glimlach uploaden en je postvakje loopt al snel over van reacties. Helaas is het leven niet voor iedereen zo eenvoudig. Je bent misschien wat minder fotogeniek, al wat ouder of je bent een man. Of, nog erger: je bent alle drie. Voor deze categorieën singles (ongeveer 90 % van de inschrijvers) zal de profieltekst het werk moeten doen.

Een profieltekst schrijven

Hoe schrijf je een profieltekst? Een kleine bloemlezing van veelgehoorde tips:

  • Show, don’t tell! Dit oude schrijfadagium geldt ook voor het maken van een profieltekst. Vertel dus niet dat je van strandwandelingen houdt, maar verpak die voorliefde in een leuk verhaaltje.
  • Wees positief (niemand houdt van zeurpieten).
  • Laat zien waar je van droomt (tenzij je erg saaie dromen hebt).
  • Wees onderscheidend in je tekst. Vermijd stoplappen.
  • Schrijf bondig en schrap alle overbodige tekst. Less is more, ook bij profielteksten.

Wil je nog meer weten over de valkuilen waarin een profieltekstschrijver dreigt te vallen? Google eens op ‘profieltekst’ en de do’s en don’ts vliegen je om de oren. En wie zich keurig houdt aan al die aanwijzingen, heeft in de basis een aardige tekst paraat. Maar dan…

Corrigeren en redigeren

Veel internetdaters zijn niet van de straat en zoeken een dito partner. Daten voor hoger opgeleiden dus. Maar wie een partner van enig niveau zoekt, kan natuurlijk zelf geen storende spel- en grammaticafouten in zijn of haar tekst gebruiken. Ook stilistische onvolkomenheden kunnen in dit hogere en erg kritische marktsegment de pret ernstig bederven.

Laat daarom je profieltekst controleren op spelling en grammatica. Voor € 19,- (incl. BTW) corrigeren we je introductie bij je partner in wording.

Ben je ook niet alleen onzeker over grammatica en interpunctie, maar twijfel je ook aan je stilistische bagage? Zou je die tekst toch ietsje leuker en wervender willen? Voor € 35,- (incl. BTW) redigeren wij je tekst volledig en staat je profieltekst als een huis.

Wat wij niet doen

  • Je profieltekst schrijven. Jij kent jezelf beter dan wij en jij weet wat je over jezelf kwijt wilt.
  • Je profielteksten herschrijven. Het is jouw profiel en dat moet het blijven ook. Bij jou hoort jouw toon, niet die van TekstStiel (die trouwens al een partner heeft).

Geïnteresseerd? Stuur je tekst als bijlage naar info@TekstStiel.nl. In de regel krijg je snel een ontvangstbevestiging en heb je weer 48 uur later de gereviseerde versie in huis.

Succes!